sobota, 23 sierpnia 2014

Roladki kurczacze z włoskim wnętrzem. Obiad na weekend

Dziś kolejne z cyklu domowych zawijasów w panierce. Miały być po Mężowsku - tak jak chińczyk lecz ból zęba uniemożliwił Ślubnemu sprawne funkcjonowanie w kuchni ;) Na szczęście było to niedzielne popołudnie, więc mogłam wkroczyć do akcji i uratować ideę panierowanych roladek. Niech nikt nie mówi, że nie zawinę roladek czy tam że się nie da ;)




Składniki:
1 pierś z kurczaka
4-5 suszonych pomidorów
1 kilka mozzarelli
sól, pieprz
zioła prowansalskie
1 duże jajo
bułka tarta do odtoczenia



Przygotowanie:

Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Mozzarellę i
pomidora kroimy  w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach i zawijamy ścisło w roladki. Obtaczamy  w jajku i bułce - jeśli chcemy chrupiącą skórkę - to dwukrotnie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Aromatyczne, soczyste, chrupiąco - mięciutkie, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Słowem - idealny obiad na weekend

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany