czwartek, 6 sierpnia 2020

Grillowane pomidory z mozzarellą, sałatą i krakersami warzywnymi. Na pyszną kolacyjkę.

Pisałam ostatnio, że mamy obecnie fazę na kolacje sałatkowe, a nie kanapkowe. Oto kolejna odsłona takiego posiłku. Tym razem pomidory grillowane z mozzarellą i bazylią w towarzystwie sałaty z winegretem i mini krakersów o smaku wiosennych warzyw. Wg mnie mega mniam. Sprawdźcie może jak dla Was. Oto przepis.



Składniki (dla 2 osób): 
  • 2 średnie pomidory
  • 1 kulka mozzarelli
  • suszona bazylia
  • ogórek zielony
  • ogórek kiszony
  • mix sałat
  • pomidor
  • ziarna prażone
  • czerwona cebula
  • vinaigrette
  • krakersy o smaku warzyw
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:

Pomidory kroimy w grube plastry. Układamy na patelni grillowej posmarowanej oliwą. Grillujemy dosłownie chwilę. Przewracamy na drugą stronę. Mozzarellę pokrojoną w nieco cieńsze plastry układamy na pomidorze i posypujemy bazylią. 
Warto wcześniej z podanych produktów przygotować sałatkę bo pomidorki potrzebują naprawdę chwilę.
Wykładamy na talerz. Doprawiamy grzankami bądź innym smacznym "zapychaczem". U nas tym razem krakersiki popularnej marki o smaku wiosennych warzyw. Całość naprawdę pyszna. Lekko, a można się najeść. Ja jeszcze dogodziłam sobie dressingiem czosnkowym do krakersów ;) ale to już taka trochę fanaberia.
Powtórzę raz jeszcze: takie jedzenie jest zdecydowanie bardziej przyjemne i daje więcej zdrowej satysfakcji niż buły. Polecam

1 komentarz:

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany