niedziela, 16 sierpnia 2020

Aromatyczna bruschetta po mężowsku. Pyszna, świeża i orzeźwiająca przekąska czy kolacja na swieżym powietrzu.

Cześć. Oto przepis na pyszną przekąskę, którą mój Mąż wypatrzył na Facebooku. Przygotował ją ostatnio dla nas u Mamusi na ogródku. Było to dzień przed pójściem Mamy do szpitala...Chcieliśmy miło spędzić czas przed ciężkimi chwilami. Było miło. Dużo wspólnego czasu na ogrodzie. Mąż przyrządził właśnie wtedy grzanki z pyszną aromatyczną pomidorową sałatką. Polecam.


Oto przepis: 

  • 3 pomidory 
  • 2 -3 ząbki czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • bagietki na grzanki
Przygotowanie:
Sparzone pomidory kroimy w kostkę. Czosnek przecieramy na drobnej tarce bądź przepuszczamy przez praskę. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą i świeżym pieprzem. Robimy grzanki. Nakładamy naszą pomidorową aromatyczną pastę na najlepiej  ciepłe grzanki. Gotowe.  Czas się delektować. Było pysznie. Pomidory, oliwa z oliwek, świeża bazylia...mega aromatycznie. Byłam naprawdę zaskoczona, że to tak pysznie wyszło Mężowi. Super, że zrobił taką przekąskę akurat wtedy. Mamie bardzo smakowało. Okazało się też, że po operacji obowiązuje dieta lekkostrawna bez surowizny... przez miesiąc. Okazało się też wiele innych rzeczy po operacji... Ale to już inna historia. Bruschetta mega. Polecam. 

1 komentarz:

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany