Składniki:
- 4 średnie ziemniaki
- łyżka oliwy z oliwek
- spora szczypta ziół prowansalskich
- szczypta cząbru suszonego
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
- pieprz świeżo mielony
Oliwę mieszamy z przyprawami i przeciśniętym czosnkiem. Ziemniaki pokrojone w ósemki obtaczamy w oliwie. Pakujemy w zawiniątka z folii aluminiowej. Pieczemy na średnio rozgrzanym grillu przez ok 40 minut. Dopiekamy przy otwartej folii i bardziej rozgrzanym grillu.
Ziemniaczki wychodzą aromatyczne i będą stanowić fajny dodatek do mięs z grilla. Jeśli więc planujecie zwykły obiad, a w ostatniej chwili zmieni się sytuacja to obrane ziemniaczki można właśnie tak zagospodarować.
Na powietrzu wśród kwiatów wszystko będzie smakowało ;) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy konstruktywny komentarz mile widziany