piątek, 5 września 2014

Panierka do schaboszczaków. Mega chrupiąca

Dziś (czyli wczoraj z punktu widzenia publikacji wpisu) dyżur w kuchni miał Mąż. Jego owocem były pysznie chrupiące kotleciki z pierści kurczaka. Niby nic nowego i rutyna, ale Mąż pokusił się o innowacje w panierce. Zasięgnął porady w internacie i oto co z tego wyszło:



Składniki (na kotlety z jednej piersi):
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mleka
  • szklanka mąki
  • bułka tarta
Przygotowanie:
Zbite i przyprawione kotlety obtaczamy kolejno w: mące, jajku, mleku. Czynność powtarzamy. Na koniec
obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Fajny prosty przepis na super chrupiącą panierkę do tradycyjnych kotletów. Polecam
 My z pewnością jeszcze nie raz będziemy eksperymentować z tą panierką.

1 komentarz:

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany