Składniki na 6 roladek:
- 1 średnia pierś z kurczaka (0,5 kg)
- 6 plastrów masła
- 2 łyżki siekanego kopru
- 10 dag sera tartego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- jajko i bułka tarta do panierki
Przygotowanie:
Pierś dzielimy na kotlety i rozbijamy bardzo cienko. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem. Kładziemy po plastrze masła, posypujemy koprem i odrobiną tartego sera żółtego. Zwijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony na rumiano.
My spożyliśmy te pyszności z ziemniakami i fasolką z pary oraz pomidorowo ogórkową mizerią z jogurtem greckim.Cudownie prostolinijny zestaw obiadowy. Polecam
też czasem robię takie roladki mniam:)
OdpowiedzUsuń