niedziela, 23 lutego 2014

Pożywne i zdrowe kanapki kolacjowe. Żółte, zielone i czerwone.

Kanapki - nieodzowny element domowych jadłospisów. Podajemy je najbliższym na śniadanie, kolację, a także na wynos. Do szkoły, na wycieczkę i w każdej innej sprzyjającej sytuacji w naszych torbach i plecakach królują kanapki ;). Skoro jest to tak ważny element domowego żywienia, że nie do ominięcia, warto zadbać o różnorodność składników, z których powstają. Tak by poza walorami smakowymi dostarczały również składników odżywczych.
Oto moja propozycja na pyszne, a do tego zdrowe kanapki niestandardowe.


Składniki (dla jednej osoby):
  •  2 kromki pieczywa żytniego, wieloziarnistego
  • 2 cienkie plastry łososia wędzonego
  • serek typu Philadelphia
  • plaster sera żółtego mierzwionego
  • 1-2 suszone pomidory
  • 2 liście sałaty zielonej, lodowej lub rzymskiej
Przygotowanie:
Pieczywo smarujemy serkiem. Układamy sałatę i łososia. Na wierzch kładziemy posiekanego pomidora suszonego. Gotowe.
Cała gama pysznych smaków i witamin w pakiecie. Pyszności. Polecam oderwanie się od kanapkowej rutyny i eksperymenty kuchenne w tym zakresie. Tylko na zdrowie nam to wyjdzie


Drugie śniadanie w pracy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany