Oto kolejny po babce ziemniaczanej, prosty smak kuchni mojego domu. Miałam okazje do
niego powrócić w ten sam weekend u Mamy, o którym już mówiłam. Nie jest to danie wyszukane, nie jest
to danie wartościowe. Jest to danie smaczne, swojskie, proste i spożywane tylko
dla wrażeń smakowych. Oczywiście trzeba być smakoszem grzybów by te wrażenia
były pozytywne ;)
sobota, 26 listopada 2016
czwartek, 24 listopada 2016
Babka ziemniaczana. Esencja tradycyjnej kuchni domowej.
Cóż... na chwilę obecną taki mam smak. Kuchnia po mojemu chwilowo nie oczekuje wyszukanych smaków, nie poszukuje udziwnień. Jaj autorka, czyly JA zadowala się obecnie domowymi smakami. W nich odnajduję pełnię aromatów oraz wspomnienia z dzieciństwa, które dodatkowo wzmacniają i uzupełniają wrażenia. Babka ziemniaczana jest takim smakiem. Przygotowywała ją moja Babcia. Teraz robi ją Mama. Za każdym razem jest to domowa uczta.
środa, 23 listopada 2016
Urodziny Adasia w Bistro Kolejka Cukierków
Jakieś dwie - trzy choroby temu (Adasia,Maksia, Emilki) odbyły się trzecie
urodziny Adasia. Oto kilka kadrów z tego przyjęcia.
piątek, 18 listopada 2016
Surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek Sabino Leone od Almy. Tradycja smaku
Oto pyszna domowa surówka obiadowa. Sprawdzi się do pysznego
obiadu piątkowego z rybą w roli głównej. Taką surówkę pamiętam z dzieciństwa i
taką właśnie ostatnio zrobiła mi Mama do smażonego amura na pyszny wspólny
obiadek. Do surówki użyłyśmy pysznej oliwy z oliwek Sabino Leone, a konkretnie
odmiany La Berafatt.
Subskrybuj:
Posty (Atom)