Witam,
Upały nie sprzyjają długim i skomplikowanym procedurom obiadowym. Nie wiem jak Wam, ale mi w takie dni jak te ostatnio - parne i duszne marzą się proste i szybkie posiłki. Ten, który Wam przedstawiam powstał w ostatnich dniach i baaardzo nam przypadł do gustu. Lekka pełnia smaku do ogarnięcia w pół godzinki.
Składniki:
- ok. 300 g piersi z kurczaka
- 1-2 łyżki marynaty Teriyaki Kikkoman
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- płatki wędzonego chili
- sałata rzymska
- pomidory koktajlowe
- sos Cezar
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pierś kurczaka pokrojoną w medaliony - lekko osoloną i popieprzoną marynujemy w Teriyaki zmieszanej z oliwą i płatkami chili co najmniej 2 godzinki.
Smażymy na patelni wraz z pomidorkami.
Podajemy na sałacie rzymskiej zalanej sosem Cezar. Opcjonalnie przygotowujemy grzanki i wszystko obsypujemy tartym serem Grana Padano.
Dobra marynata Teriyaki i kurczak to para, której nie da się popsuć. Teriyaki z paki Streetcom otrzymane w ramach wspólnej kampanii z Kikkoman - naprawdę daje radę. Gorąco polecam na gorące dni🌞
Znajdźcie własne inspiracje na szybkie dania pełne smaku.
Niebawem w Kuchni po mojemu przepis na sos Cezar oraz PONZU od Kikkoman ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy konstruktywny komentarz mile widziany