Składniki:
- 1 puszka groszku
- 2 liście sałaty lodowej
- 3 średnie ogórki kiszona
- łyżka drobno siekanej cebuli cukrowej
- łyżka majonezu
- szczypta pieprzu
Groszek odsączamy. Cebulę i ogórka kiszonego siekamy w drobną kostkę. Umytą sałatę rwiemy na drobne
kawałki. Dodajemy szczyptę pieprzu i łyżkę majonezu. Sałatka najlepsza po ok. 15 minutach kiedy smaki się przegryzą. Szykuje się ją dosłownie błyskawicznie.
A co z tą panierką do kotletów. Po wszystkie szczegóły zapraszam do wpisu źródłowego(link powyżej), a samo ulepszenie polega na zastąpieniu mleka dwiema łyżkami śmietany 18%. Jest obłędnie chrupiąca, ma piękną barwę i już wiem, że niedługo wypróbuję ją do pysznych kąsków chińczyka.
Bardzo fajny pomysł na dodatek do obiadku :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)