piątek, 22 listopada 2013

Placki ziemniaczane koniecznie bez mąki

Jakiś czas temu pisałam o moich pierwszych plackach ziemniaczanych. Miałam rozterki jak je przygotować - czy według przepisu Mamy czy Taty. Zrobiłam, więc wersję pośrednią. Od tamtego czasu kilka prób już było. I teraz mam już swoją wersję, która zawsze robi furorę.



Składniki:
  • 5-6 sporych ziemniaków
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie cebulę. Dodajemy całe jajka. Solimy, pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionymi dodatkami: śmietaną, keczupem lub pikantnym sosem - mięsno warzywnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany