Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
- 1 mała puszka groszku bardzo drobnego
- 3-4 średnie ogórki kiszone
- 1 jajko
- 1/2 małej cebuli
- 1 - 2 łyżki majonezu
- odrobina soli, pieprz
Przygotowanie:
Jajko gotujemy na twardo. Tuńczyka i groszek bardzo dokładnie odsączamy. Cebulę jak również jajko siekamy bardzo, bardzo drobno. Ogórka też kroimy w drobniutką kosteczkę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Solimy jeśli sól lubimy ;) Jako, że większość składników zawiera sól jest to właściwie zbędne. Na koniec pieprzymy i dodajemy majonez. Ponownie delikatnie mieszamy i gotowe.
Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszna. W zależności od upodobań można ją przygotować w bardziej łagodnej formie (dwa jajka, mniej ogórka, cebuli i pieprzu). Ja lubię opcję wyrazistą, więc dodaję jedno jajko i nie żałuję pozostałych składników (oprócz soli)
Doskonale komponuje się z ciemnym pieczywem.
zajrzałem, przeczytałem i teraz idę coś zrobić do jedzenia bo dostałem ślinotoku :)
OdpowiedzUsuńDear Margaret, This is a very interesting yet delicious way to whip up tuna. I love a good tuna sandwich and the bread looks delicious. Blessings dear. Catherine
OdpowiedzUsuńUna ricetta davvero sfiziosa, complimenti. Buona giornata Daniela.
OdpowiedzUsuńpasta z tuńczyka - pychota!
OdpowiedzUsuń