Składniki:
- 2 kajzerki
- 1 duży kotlet schabowy
- mieszanka ziołowa do grilla
- mix sałat
- garść pomidorów koktajlowych
- kilka piór czerwonej cebuli
- 1/3 papryki czerwonej
- vinaigrette ziołowy
Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone kajzerki opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Rozbitego kotleta ze schabu środkowego przyprawionego jak na grilla - grillujemy na patelni posmarowanej oliwą. Dosłownie kilka minut z każdej strony wystarczy. Sałatkę kilka minut przed podaniem doprawiamy sosem. Zgrillowane mięso kroimy w paski i wrzucamy do sałaty. Nakładamy na ciepłe grzanki. Gotowe. Można się zajadać bez końca. Można po swojemu modyfikować składniki. Sama idea włoskiej bruschetty jest cudowna i w każdym wydaniu będzie smakować. Polecam takie eksperymenty. Można się najeść warzywami z dodatkami.
Bardzo fajny pomysł na zagospodarowanie mięska. Pyszna kolacja :)
OdpowiedzUsuń