Składniki:
- po 1/2 papryki: czerwonej, zielonej i żółtej
- 1-2 pomidory "jajo"
- 1 ząbek czosnku
- szczypta bazylii (solidna)
- szczypta ziół prowansalskich
- szczypta przypraw ziołowych do grilla
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka sosu słodko-pikantnego chili
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w paski, a pomidora w ćwiartki. Wrzucamy do torebki do pieczenia. Dorzucamy
ząbek czosnku rozgnieciony nożem. Zasypujemy przyprawami. Wstrząsamy lekko. Zalewamy oliwą i sosem. Zamykamy klipsem. I tu kończy się nasze tytułowe 10 minut ;) Warzywa muszą się piec ok 50 minut w temp. 170-180 stopni. Po tym czasie nasza aromatyczna, kolorowa i zdrowa kolacja jest już naprawdę gotowa. Gorące warzywa można posypać garścią drobno startego sera. Pyszne to. Proste. Bez zachodu. Warto czasem zjeść taką kolację. Same warzywa, a można się najeść. Polecam. Ja ostatnio raz w tygodniu tak się raczę.
Z pewnością wiszę Wam wpis o pysznie włoskiej pizzy, której to fotografie wyparowały. Jak tylko znajdę inspirację na nowe fotki to opublikuję to co już dawno czeka na opublikowanie.
Prosto, pysznie i aromatycznie :)
OdpowiedzUsuńjakie pyszne! koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń