Składniki:
- 1 średnia polędwiczka wieprzowa
- 1 średnio dojrzała brzoskwinia
- 2 plastry ananasa świeżego
- 1/2 cebuli czerwonej
- ulubiona przyprawa do grilla (u nas jedna z nowości Kamis)
- pieprz
- olej
Umytą i osuszoną polędwicę kroimy w plastry i rozbijamy lekko. Smarujemy oliwą i oprószamy przyprawą do grilla z obu stron. Najlepiej zrobić to ok 30 minut przed smażeniem.
Owoce i cebulę obieramy i kroimy: brzoskwinie w cząstki, ananasa w słupki, a cebulę plastry lub w pióra.
Mięso układamy na rozgrzanej i posmarowanej tłuszczem patelni grillowej. Polędwiczce wystarczy dosłownie kilka minut z każdej strony. Polędwiczki ściągamy by zbytnio ich nie wysuszyć. Na tej samej patelni układamy owoce oprószone tą sama przyprawą co mięso. Grilujemy kilka minut mieszając często. Na koniec na chwilkę wrzucamy do nich mięsko.
Podajemy z najprostszą sałatką z możliwych: mix sałat, pomidorki koktajlowe + dressing ziołowy (np taki).
Po prostu rewelcia! Lekki i letni smak pełen aromatów.
Do przygotowania od A do Z w 40 minut. Tak można się opychać. Zdrowe uczucie sytości pełne witamin. Gorąco polecam.
Pyszne danie. Ciekawy smak. Bardzo zachęcające do zrobienia. Będę musiała spróbować, bo
OdpowiedzUsuńze słodkimi owocami jeszcze nie jadłam :)
Bardzo lubię owoce połączone z daniem wytrawnym;)
OdpowiedzUsuń