Składniki (wersja podstawowa):
- 1 średnia cebula
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 1 mała papryka zielona
- 1 spora marchew
- mieszanka ziołowa do grilla (bez konserwantów)
- sól
- szczypta pieprzu cytrynowego
- pieprz biały
- pieprz czarny
- łyżeczka miodu wielokwiatowego
- 1 łyżka oliwy
Umyte warzywa kroimy: marchew w paski (szybciej zmięknie), papryki w paski, a cebulę w pióra. Przyprawy mieszamy z miodem i oliwą. Warzywa mieszamy z powstałą pastą. Pieczemy w zawiniątkach z folii aluminiowej ok 30 - 40 minut. Jest to bardzo podstawowa wersja - do przygotowania również w warunkach domowych (w piekarniku). Możemy urozmaicać skład wedle własnych upodobań - innymi warzywami lub różnego rodzaju serami. Warzywa wychodzą bardzo aromatyczne. Będą stanowić doskonały dodatek do pieczonych lub gotowanych mięs. Na zdjęciu z kurczakiem po francusku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy konstruktywny komentarz mile widziany