sobota, 24 października 2020

Na śniadanie: parówki pieczone i domowy chleb. Kolorowo na talerzu

To będzie kolejny po jajku w bułce przepis na pyszne, szybkie proste śniadanie, które powinno ucieszyć wszystkich domowników. U mnie tak było. Nawet nasz wybredny Maks się zajadał, o co wcale Go nie podejrzewaliśmy. Parówki zdrowe nie są, ale w takiej formie są bardzo smaczne 😆i co poradzisz? Nie zawsze musi być zdrowo. Grunt, żeby było pysznie i kolorowo.

Oto przepis na parówki zapiekane z żółtym serem (dla Maksa) i z serem pleśniowym typu Gold  (dla nas):




Składniki (dla rodziny 2 + 1):

  • 5 - 6 parówek "dobrej" klasy
  • ser żółty - kilka plastrów
  • zubelek sera pleśniowego
  • zioła lub przyprawy (u nas mieszanka pomidor suszony, czosnek, bazylia)



Przygotowanie:

Parówki nacinamy wzdłuż. W nacięcie upychamy wybrany ser. Posypujemy ulubionymi przyprawami. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez kilka minut - parówki muszą się zrumienić lekko, a ser roztopić. Gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas pomidorki papryczkowe, szczypior i przepyszny domowy chleb.
Całość mega. Do przygotowania w max 20 minut. To był kolejny pozytywnie smaczny początek dnia. A jeśli nasze dziecko poprosiło na kolację to samo tzn., że naprawdę warto wypróbować na pysznie zwykłe śniadanie.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany