Składniki:
- 4 łyżki majonezu
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 - 2 łyżeczki sosu worcestershire
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano
Przygotowanie:
Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z majonezem i musztardą. Dodajemy sok z cytryny oraz sos worestershire. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy drobno tarty ser. Dressing gotowy.
Początkowo nie byłam pewna jego smaku i ciężkiej majonezowej konsystencji jednak w połączeniu z warzywami i mięskiem smakuje pysznie. Z domowymi grzankami i takim dressingiem sałatka stanowi idealną kompozycję.
Prosty w wykonaniu, pyszny. Kolejny przepis wart zapamiętania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy konstruktywny komentarz mile widziany