Składniki:
- ok 1 kg mięsa wołowego (do 20 % tłuszczu)
- 1 jajko
- 1 kajzerka
- 1 średnia cebula (może być czerwona)
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka czubata musztardy dijon
- 1/2 łyzeczki sosu Worchester
- sól, pieprz do smaku
Formujemy kulki a następnie je maksymalnie spłaszczamy. Obtaczamy lekko w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Po kilka minut z każdej strony. Kiedy juz sterta kotletów gotowa - można wykorzystać je na różne sposoby:
- do tradycyjnego obiadku
- do tortillek
- do hambsongów i co tylko fantazja podpowie ;)
zamrażalniku. Ponadto radzę odgrzewac je w piekarniku, a nie odsmażać na patelni. W każdym wydaniu są pyszne. Moje chłopaki je uwielbiają i ja z resztą też.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy konstruktywny komentarz mile widziany