Składniki:
- bułka (kajzerka, ciabatta, serowa)
- 3 duże liście sałaty (lodowa, rzymska czy zwykła)
- 2 dojrzałe pomidory (malinowe, rzymskie, cherry)
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/3 papryki czerwonej
- kilka piórek cebuli (czerwona, cukrowa)
- sos vinaigrette
- rozgrzany grill ;)
Z umytych, osuszonych i posiekanych warzyw miksujemy sałatkę. 10-15 minut przed podaniem doprawiamy wcześniej przygotowanym sosem. Ulubiony rodzaj bułki podpiekamy na rumiano i pół-chrupko na grillu. Na bułę nakładamy sałatkę. Przekąska gotowa. Wg mnie można zajadać bez opamiętania - no gdyby buły kalorii nie miały to już w ogóle. Do posmarowania buły można użyć masła czosnkowego - ale to już totalna rozpusta. Smaczne? Gwarantuję, że tak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy konstruktywny komentarz mile widziany