Składniki (3-4 porcje):
- spora pierś z kurczaka
- por (kawałek długości 4-5 cm)
- 15-20 dag sera żółtego
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- Vegeta lub Warzywko
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy warstwę pokrojonego w cienkie plastry pora. Zsypujemy delikatnie Warzywkiem. Na pora wykładamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Solimy i posypujemy pieprzem do smaku. Mięso smarujemy majonezem i posypujemy startym serem (jeśli lubisz możesz jeszcze oprószyć ziołami prowansalskimi i chili)
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.
Doskonale smakuje z ryżem i ulubioną surówką.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy konstruktywny komentarz mile widziany