czwartek, 7 kwietnia 2016

Łososiowa z papryką i cebulą czerwoną. Pasta na kanapki

Oto kolejny wariant piątkowej pasy na kanapki. Kolejny bo jakiś czas temu przygotowywałam już pastę z łososia. Tym razem pewne składniki zastąpiłam innymi, pewne dodałam. Pasta powstała na jajeczne wielkopiątkowe śniadanko działowe w pracy. Wyszło smacznie i delikatnie zarazem.


Składniki:
  • opakowanie łososia wędzonego na zimno (100 gram)

  • 2 duże jaja gotowane na twardo
  • 1/4 długiego ogórka zielonego
  • kilka pasków papryki żółtej
  • kilka piór cebuli czerwonej
  • sól, pieprz
  • łyżka duża majonezu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Pasta najlepsza po jakimś czasie gdy smaki się przegryzą. Dobór składników nastąpił wg dwóch zasad:
- co mam w lodówce i się nada :)
- oraz bez koperku bo Lidka nie lubi ;).
Wyszło całkiem smacznie aczkolwiek koperek do łososia uważam za niemalże niezastąpiony i na przyszłość zdecydowanie wybieram poprzedni wariant pasty kanapkowej z łososia.
Oczywiście kto sam nie spróbuje ten nie zdecyduje co woli :)

3 komentarze:

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany