niedziela, 20 lipca 2014

Na niedzielny obiad: pierś z koperkowo - maślanym nadzieniem

Kolejna pyszna propozycja obiadowa z serii Mężowskich zawijasów. Tak się wkręcił w te roladki, że efekty przechodzą wszelkie oczekiwania. Tym razem proponujemy drobiowe roladki z masłem i koperkiem w środku. Myślę, że to fantastyczna opcja na niedzielny obiad, pod warunkiem, że nie grillujemy w plenerze i mamy siłę spędzić chwilę w kuchni - jak zrobił to mój M.




Składniki na 6 roladek:
  • 1 średnia pierś z kurczaka (0,5 kg)
  • 6 plastrów masła
  • 2 łyżki siekanego kopru
  • 10 dag sera tartego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • jajko i bułka tarta do panierki



 Przygotowanie:
Pierś dzielimy na kotlety i rozbijamy bardzo cienko. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem. Kładziemy po plastrze masła, posypujemy koprem i odrobiną tartego sera żółtego. Zwijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony na rumiano.


My spożyliśmy te pyszności z ziemniakami i fasolką z pary oraz pomidorowo ogórkową mizerią z jogurtem greckim.Cudownie prostolinijny zestaw obiadowy. Polecam


1 komentarz:

Każdy konstruktywny komentarz mile widziany